Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Το ξέρεις ότι τα φασόλια λέγονται και «κρέας του φτωχού»;



Τα φασόλια και οι γίγαντες αναφέρονται συνήθως ως «κρέας του φτωχού».

Γιατί;   Ρίξτε μια ματιά στα θρεπτικά τους συστατικά:
  • ·         Υδατάνθρακες (60%)
  • ·         Πρωτεΐνες (17%)
  • ·         Λίπη (1,5%)
  • ·         Βιταμίνες Α,B και C
  • ·         Ασβέστιο (5% για τις ημερήσιες ανάγκες μας για ένα πιάτο φασολάδα ή γίγαντες φούρνου)
  • ·         Βιταμίνη Κ (20% για ένα πιάτο για τις ημερήσιες ανάγκες μας).
Αν το γεύμα συνοδευτεί με τυρί φέτα, τότε αυξάνεται η απορρόφηση του ασβεστίου, που είναι απαραίτητο για την καλή υγεία των οστών. 

Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, αφού περιέχουν φυλλικό οξύ, ενώ είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών που βρίσκονται στο εξωτερικό περίβλημα τους. Γνωρίζουμε πως έχουν την ιδιότητα να μας φουσκώνουν, αυτό έχει να κάνει με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε διαιτητικές ίνες. Αποβάλλοντας τα αέρια διατηρούμε την καλή υγεία του παχέος εντέρου, αποβάλλοντας μαζί και τις καρκινογόνες ουσίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους,  αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή.
Καλή σας όρεξη!
κάντε like στη σελίδα μας στο fb Δημήτηρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου